srijeda, 28. studenoga 2012.

Medveščak i Teddy Bear Toss


Medveščak je ponovno zaigrao u Ledenoj dvorani Doma sportova, ovoga puta protiv Graz 99ersa. U 26. kolu EBEL lige Graz je pobijedio 1:4. No, poraz Medvjeda zasjenila je njihova hvale vrijedna akcija Teddy Bear Toss.


Prvo gostovanje Graz 99ersa u Zagrebu donijelo je Medvjedima drugi uzastopni poraz. U prvoj trećini gledatelji nisu mogli uživati u golovima Medvjeda, a u zadnjim sekundama prve trećine Olivier Latendresse postigao je pogodak za goste. Od 26. do 29. minute Medvjedi su primili još tri pogotka, a strijelci su bili Rodney Coleman, Manuel Genahl te Dustin Vanballegooie. Utješni pogodak za Medveščak postigao je Dustin Jeffrey u 33. minuti susreta.





No taj su pogodak navijači Medveščaka čekali!
Medveščak je već ranije najavio još jednu humanitarnu akciju. Riječ je o akciji Teddy Bear Toss u kojoj su Medvjedi pozvali sve gledatelje da doniraju plišane medvjediće za djecu iz dječjih domova diljem Hrvatske. Gledatelji su se odazvali pozivu te je, nakon prvog pogotka Medvjeda, Ledena dvorana Doma sportova bila preplavljena plišanim igračkama. U sakupljanju igračaka s leda pripomogli su pojedini igrači Medveščaka i Graza, zagrebačke Pahuljice i volonteri.


Teddy Bear Toss

Nakon što su dva sponzorska automobila napunili igračkama, spiker je ponosno objavio da su u ovoj akciji prikupljene 5124 plišane igračke. Publika je bila zadovoljna ishodom, a posebno ih je veselilo što su uspjeli prikupiti više igračaka, nego Dinamo navijača na utakmicama Lige prvaka (podsjetimo se da je na utakmici protiv Porta bilo 4683 gledatelja).



Unatoč porazu od 1:4, navijači su cijelo vrijeme glasno navijali i bodrili svoje Medvjede!





10 komentara:

Anonimno kaže...

Medveščak i dalje radi hvale vrijedne akcije... Očigledno su pokupili najbolje dijelove iz SAD-a gdje je sport zapravo čisti marketing... Pretpostavljam da je tolki uspjeh medveščaka baš zbog toga jer u Hrvatskoj nismo navikli na takve oblike. Velika većina ljudi ide na Medveščaka baš zbog te zabave i svega, ali kod većine publike ne osjeća se baš neka pretjerana tuga ako izgube. Ili sam to ja samo krivo doživio? :D

Unknown on 28. studenoga 2012. u 13:38 kaže...

Upravo to kako ih publika bodri "i kad gube i kad tuku" mi je najljepši dio svih njihovih utakmica. :) Atmosfera je jučer opet bila odlična. Iako su izgubili 3 razlike, na kraju smo svi navijali kao da su pobijedili i osvojili sve ikada! :D

Anonimno kaže...

Normalno :D I ja odem na Medveščaka i pjevam i vrištim i sve ostalo šta ide s time, ali ako slučajno izgube nije baš da mi je svijet propao xD Dok neki drugi klubovi za koje navijam... Ako izgube ne mogu doć k sebi par dana :D A pretpostavljam da je tak većini navijača tamo, osim onih baš zagriženih...

Unknown on 28. studenoga 2012. u 14:29 kaže...

Duška, bravo! Rekla si sve potrebno, na pravi način. :) Divim im se zbog silnih akcija, trebali bi biti primjer ne nekima, već svima. :)

Mario, ima onih koji idu na hokej, kao ti na nogomet :D

Anonimno kaže...

Baš mi je žao što nisam mogla na utakmicu. :/ Iako su izgubili, ovaj je akcija hvale vrijedna i vjerujem da su svi navijači bili vrlo ponosni na svoje Medvjede. :D
Baš mi je drago što je hokej postigao toliku popularnost. Svaka njihova utakmica, neovisno o konačnom rezultatu, ispunjena je dobrim raspoloženjem i konstantnim navijanjem, što se trenutno ne može vidjeti na nekoj nogometnoj utakmici. :)

Anonimno kaže...

Super mi je kako je hokej brzo postao populran kod nas! Zabavno je na Medveščaku i kad pobjeđuju i kad gube, navijači su odlični!
Ova akcija je super, pun pogodak, drago mi je što je uspjela! :-)

Anonimno kaže...

Odličan post, još bolja usporedba s navijačima Dinama. Mislim da to dovoljno govori o stanju u hrvatskom i zagrebačkom sportu danas!

Anonimno kaže...

Drago mi je da su ovkave akcije došle i u EBEL ligu i ne opisivo mi je drago da će i naši medvjedići usrećiti neko dijete :) Neka preraste u tradiciju da i narednih godina imamo o čemu pisati :D

Anonimno kaže...

Dobra ti je usporedba o broju igračaka i Dinamovih navijača :D baš lijepo što se Medveščak upustio u takvu akciju.

Unknown on 13. siječnja 2013. u 21:29 kaže...

Medveščak je odličan primjer kako dobar marketing i PR mogu privući kako gledatelje tako i ostale sportske zaljubljenike i novinare i sve ostale sportske djelatnike.
Isto tako, dobar je i primjer kako na svemu tome odlično zaraditi te privuči navijače da uistinu dišu za taj kčlub je atmosfera je, kako i sama kažeš na svakoj utakmici nenadmašiva što je predivan osjećaj za sve.
S druge strane, uza sve to kad vidiš koliko Medveščak ima i humanitarnih akcija, od borbe protiv raka dojke za koje su nosili vezice na klizaljkama (http://www.svezanju.hr/dosadasnje-akcije/196-ruiaste-vezice-na-klizaljkama-hokejaa-medveaka.html), od Movembra kojim su se borili za muško zdravlje, točnije, prevenciju raka prostate (http://www.hrsport.net/mobile/vijesti/449690/zimski-sportovi-ebel/hokejasi-medvescaka-u-globalnoj-kampanji-prevencije-raka-prostate/), do mnogih drugih poput onih UNICEF-ovih za djecu, vidi se kako jedan projekt ne mora nužno biti fokusiran na vlastitu zaradu nego može dati i nešto više za cijelu zemlju.
Za svaku pohvalu :)

Objavi komentar

 

DJ's online world Copyright © 2012